What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Bitrate vs Opløsning? Hvad med Bits Per Pixel? Et Dyk ind i Transcoding Ekspertise

tl;dr


Er det sikkert at stole på en online videoudbyder, der foreslår 2 Mbps til 1080p streaming med H264, bare fordi den er god til at købe links for at være den øverste resultat i Google? Svaret: Vær forsigtig og tænk dig om to gange.

I den digitale videostreamings verden er begreberne bitrate og videoopløsning ofte i fokus, når det kommer til diskussioner om videokvalitet. Dog afhænger transcoding-eksperter af en skjult perle kendt som "bits per pixel" (bpp) for at finde den perfekte balance mellem bitrate og opløsning og dermed sikre en optimal visningsoplevelse. I denne artikel vil vi udforske betydningen af bits per pixel i transcoding-verdenen og, hvordan eksperter bruger det til at optimere streamingkvaliteten, mens de holder bitrater og opløsninger i skak.

Forståelse af Bitrate og Videoopløsning


Før vi går i dybden med nuancerne af bits per pixel, lad os etablere en grundlæggende forståelse for bitrate og videoopløsning.

Bitrate: Bitrate refererer til den hastighed, hvormed data behandles eller transmitteres i en videostream. Det måles almindeligvis i bits pr. sekund (bps) eller kilobits pr. sekund (kbps). For dem der undrer sig, "Hvad er bitrate?" eller "Hvad bruges bitrate til?"—det er i det væsentlige den mængde data, der flyder gennem din skærm hvert sekund. En højere bitrate oversætter normalt til bedre videokvalitet, men det kræver også mere båndbredde for problemfri streaming.

Videoopløsning: Videoopløsning angiver antallet af pixels, der danner bredden og højden af en videoramme. Almindelige opløsninger inkluderer 720p, 1080p og 4K. En højere opløsning giver skarpere visuelle elementer, men det kræver også større data- og processorkraft.

Under min tid hos Envivio (nu Ericsson Mediakind), en betydelig MPEG-4 leverandør til Apple siden starten af 2000'erne, havde transcoder-leverandøren den ære at blive valgt af Apple som en af de to reference enkodere (shoutout til Alex!), selvom vi ikke var direkte involveret i oprettelsen af HLS. På det tidspunkt var spørgsmålet om, hvilken bitrate der skulle anvendes til specifikke opløsninger, ikke vores primære bekymring. Vi erkendte, at denne isolerede måling ikke kunne garantere den højeste kvalitet. I stedet vendte vores opmærksomhed sig mod en mere helhedsorienteret måling—'bits per pixel.' Ved at overveje både opløsning og bitrate, tilpassede denne tilgang sig problemfrit til den udviklende landskab af adaptiv streaming. Dette perspektiv, som jeg stærkt går ind for, understreger de grundlæggende principper for at opnå enestående streaming fremragenhed." - Sylvain Corvaisier


Bits Per Pixel: Den Usynlige Katalysator


Bits per pixel (bpp) er en afgørende metrik, som transcoding-eksperter bruger til at bygge bro mellem bitrate og videoopløsning. Bpp kvantificerer den mængde data, der er tildelt til at repræsentere en enkelt pixel i en videoramme. Det er den hemmelige ingrediens, der bestemmer detaljegraden hver pixel holder i forhold til den samlede videokvalitet.

Sådan Bruger Transcoding-Eksperter Bits Per Pixel


1. Kvalitetsfordeling: Tænk på bits per pixel som en kvalitetskontrol. Transcoding-eksperter tildeler en bestemt mængde data til hver pixel baseret på det ønskede kvalitetsniveau. En højere bits per pixel-værdi betyder, at mere data er dedikeret til individuelle pixels, hvilket resulterer i forbedret billed detalje og klarhed. Omvendt fører lavere værdier til reduceret dataallokering, hvilket gør videoen glattere, men potentielt ofrer fine detaljer.

2. Optimal Bitrate og Opløsning: Magien ved bits per pixel kommer til live, når transcoding-eksperter sigter mod at optimere både bitrate og opløsning. Ved at sætte et passende bits per pixel-mål, afbalancerer disse eksperter fint forholdet mellem opløsning og bitrate. Denne praksis forhindrer spild af dataforbrug for næppe mærkbare stigninger i kvalitet og sikrer, at højere opløsninger ikke fører til uforholdsmæssigt større filstørrelser eller båndbreddekrav.

3. Adaptiv Streaming: Begrebet bits per pixel udvides til adaptiv streaming, en teknik, der justerer videokvaliteten baseret på seerens tilgængelige båndbredde. Gennem dynamiske justeringer af bitrate og opløsning, opretholder adaptiv streaming en konsekvent visningsoplevelse. Transcoding-eksperter bruger bits per pixel til at afgøre, hvor meget detalje der kan bevares i lavere kvalitets video versioner uden at gå på kompromis med den samlede seeroplevelse.

Bitrate vs Resolution? What about Bits Per Pixel?


Konklusion


I den komplekse verden af video-transcoding ligner samspillet mellem bitrate, videoopløsning og bits per pixel en yndefuld dans. Transcoding-eksperter stoler på bits per pixel som en vejledende stjerne, der gør det muligt for dem at træffe informerede beslutninger, som resulterer i den perfekte ligevægt mellem bitrate og opløsning. Denne tilgang sikrer, at seerne kan nyde streaming af høj kvalitet uden at lægge unødigt pres på netværksressourcer. Som teknologien skrider frem, er fremtrædelsen af bits per pixel i videooptimering forudbestemt til at vokse, hvilket former fremtiden for digital indholdslevering.

Husk, uanset om du spekulerer på "Hvilken bitrate skal jeg streame ved?" eller søger indsigt i "1080p bitrate," er balancen, som transcoding-eksperter opnår ved hjælp af bits per pixel, nøglen til en uovertruffen streamingoplevelse.

Compare 11 OTT Streaming platforms


Sammenlign videostreamingplatforme, deres krav, deres overholdelse af retningslinjer såsom Apples HLS-forfatteranbefalinger, og realiteten af deres demonstrationer med dit indhold, i stedet for blindt at vælge det første resultat på GoogleiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: August 31st, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute