What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Hur kan jag minska trafikkostnaderna från min befintliga onlinevideoleverantör?

Om du för närvarande använder en dyr onlineleverantör för att hantera din trafik eller om du bara vill överväga kostnadsbesparingar för streamingoperationer, överväg att lägga till en sekundär leverantör som kan ta hand om majoriteten av trafiken (och behålla det ursprungliga materialet, eftersom det fungerar som en repeter av den ursprungliga strömmen), men ändå ha möjligheten att återgå till din primära leverantör vid behov, särskilt om det inte finns några abonnemang eller fasta kostnader involverade.

Vissa onlinevideoleverantörer kan ta ut mer än 15 gånger mer än iReplay.TV för bandbredd (trafik), så det kan vara värt att överväga att lägga till det som en sekundär eller primär källa för leverans


Det finns mer kostnadseffektiva alternativ för onlinevideoleverantörer, särskilt när dessa OVP förlitar sig på välkända och dyra Content Delivery Networks som AWS Cloudfront och Akamai (CDN).

Genom att använda funktionen "repeter" kan du inte bara öka motståndskraften för din live-strömning eller VOD-strömning, utan också spara på trafikkostnader genom att använda den billigaste leverantören, eftersom spelarna kommer att välja den källa du har definierat som primär som standard och växla till sekundär(e) om den första källan misslyckas.

Hur hanterar spelare HLS-fallback


HLS (HTTP Live Streaming) är en protokoll som används för att leverera videomaterial över internet. Den bryter ned materialet i små segment, kallade segment, och lagrar dem på en server. Dessa segment levereras sedan till spelaren i en specifik ordning, vilket möjliggör uppspelning av videon.

Fallback hänvisar till processen att växla till en alternativ källa för videon om den primära källan inte är tillgänglig.

HLS-spelare hanterar fallback genom att använda en teknik som kallas "spellista redundans". Denna teknik innebär att flera kopior av videon skapas på olika servrar och att spelaren får en lista över alla tillgängliga servrar, kallad en "spellista". Om den primära servern inte är tillgänglig kan spelaren växla till en alternativ server i listan.

HLS-protokollet inkluderar också en mekanism som kallas "EXT-X-MEDIA" som gör det möjligt att definiera olika strömmar, var och en med olika bitrate, upplösning och codecs, och som kan användas som reservalternativ vid eventuella fel.

Spelarna kan också använda olika kvalitetsnivåer på samma videostream och automatiskt växla till en lägre kvalitetsnivå om nätverksförhållandena är dåliga. Detta kallas adaptiv bitrateströmning (ABR) och används i stor utsträckning med HLS.

Genom att använda "fallback-repeater" får du en ny iframe/embed/m3u8-kod att integrera på din webbplats eller mobilapp.

Hur man minskar trafikkostnader från min befintliga onlinevideoleverantör?


Börja spara kostnader på vilket live-streamingevenemang som helst på bara 2 minuter med iReplay.TV Repeater failover-lösning till ett klart pris på USD0.001 per minut istället för dolda tiotals cent per GBiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: August 13th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute