What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

IBC 2023 Amsterdam: Vil skyen stadig være i centrum?

Nedtællingen til IBC broadcast-messen, planlagt fra 15. til 18. september 2023, er begyndt, og teknologilandskabet fortsætter med at udvikle sig i en hæsblæsende fart. Et af de mest betydningsfulde spørgsmål, der truer dette års begivenhed, er, om skyen vil bevare sin dominerende position i broadcastindustrien. På det seneste er skyen blevet hyldet som den ultimative løsning på mange udfordringer, som medievirksomheder står over for. Dog har nyere begivenheder i branchen, såsom pensioneringen af Azure Media Services og et fald i AWS' vækst, fået folk til at løfte øjenbrynene og udløst en revurdering af skyens løfter.

IBC 2023 Amsterdam: Vil skyen stadig være i centrum?
Amsterdam af Marko Zirdum


Skyens løfter og virkelighedstjekket


Fra dens begyndelse lovede skyen enestående fordele for broadcastsektoren. Fleksibilitet, omkostningsreduktion og potentialet for at eliminere teknisk gæld var blandt dens nøglepunkter. Men som vi bevæger os længere ind i skyens æra, bliver det tydeligt, at disse løfter ikke altid er så enkle at opfylde som oprindeligt forestillet.

Fleksibilitet: En tveægget sværd


Fleksibilitet var en vigtig drivkraft bag adopteringen af skyløsninger i broadcast. Ideen om skalérbarhed og evnen til at justere ressourcer på farten harmonerede godt med mediernes uforudsigelige behov. Men den stigende afhængighed af skyudbydere har ført til bekymringer om leverandørlåsning. Som set med pensioneringen af Azure Media Services kan platforme og tjenester blive afviklet eller ændret, hvilket efterlader virksomheder i en klemme, når de skal tilpasse eller migrere deres arbejdsgange. Den fleksibilitet, der engang var en fordel, kan blive en ulempe, når den er knyttet til en enkelt udbyders skæbne.

Reducerende omkostninger: En kompleks ligning


Løftet om omkostningsreduktion gennem skyens betal-efter-forbrug-model var en overbevisende faktor for mange medieorganisationer. Men virkeligheden er mere nuanceret. Selvom skyløsninger måske tilbyder indledende kreditter og omkostningsbesparelser, finder mange organisationer sig i at betale mere i det lange løb. Ansigelsen af skyeksperter og brugen af overprisede serverløse ressourcer kan hurtigt udhule eventuelle indledende besparelser. Skyprisernes småt trykte betingelser, sammenkoblet med uforudset ressourceforbrug, kan fange virksomheder på det forkerte ben, hvilket fører til uventede udgifter.

Teknisk gæld: Transformation eller overførsel?


Tiltrækningen af at afvikle teknisk gæld ved at omarbejde applikationer til skyen var tillokkende. Mange organisationer troede, de begyndte på en rejse mod strømlinede, moderne systemer. Dog har resultatet ofte været ganske anderledes. Mens migration til skyen måske kan lindre visse tekniske gældsposter, kan det også skabe nye afhængigheder. Organisationer kan finde sig låst til en bestemt skyudbyders økosystem, hvilket gør det udfordrende at skifte leverandører eller vende tilbage til lokale løsninger, hvis det er nødvendigt.

Fremtiden: En afbalanceret tilgang


Når vi navigerer i skylandskabets kompleksiteter, er det afgørende at antage en afbalanceret tilgang, der vejer fordelene op mod de potentielle faldgruber. Selvom skyen tilbyder uundgåelige fordele, kan en blind omfavnelse af dens løfter føre til uventede udfordringer. Organisationer skal forblive årvågne, idet de overvejer de langsigtede konsekvenser af leverandørafhængighed, omkostningsstrukturer og tekniske forpligtelser.

Navigation væk fra skyen: En skift mod uafhængighed for Basecamp


I det evigt skiftende teknologilandskab har skycomputing haft en dominerende position i årevis. Basecamp, et fremtrædende navn i branchen, havde fast plantet den ene fod i skyen i mere end et årti, med sit seneste projekt, HEY, der fungerer udelukkende i dette digitale rum. Dog har deres seneste udmelding om at forlade skyen udløst samtaler om den faktiske værdi, den tilbyder, især for mellemstore virksomheder med stabil vækst.

I deres erfaring viste skyen sig at være mest fordelagtig i to ender af spektret. Den første ende omfattede applikationer, der var enkle og tiltrak lav trafik, hvilket gjorde det muligt for startups at drage fuld fordel af fuldt administrerede tjenester uden byrden af komplekse operationer. Den anden ende vedrørte situationer, hvor efterspørgslen var uforudsigelig og kunne opleve vilde udsving. Skyens elasticitet skinnede igennem, da HEY tiltrak 300.000 brugere på uger i stedet for de projicerede seks måneder.

På trods af disse styrker er Basecamps beslutning om at flytte væk fra skyen rodfæstet i en anerkendelse af dens begrænsninger. De omkostningsbesparelser, der blev lovet ved reduceret kompleksitet, materialiserede sig ikke som forventet. Derudover fandt de sig selv i at betale en betydelig præmie for kapaciteter, de sjældent havde brug for. Da de evaluerede deres udgifter, blev det klart, at skyens løfter ikke stemte overens med deres virkelighed.

En vigtig drivkraft bag denne beslutning var begrebet ejerskab. Ved at stole på skyudbydere betroede virksomheder deres operationer til eksterne enheder, ofte konglomerater. Ved at gøre dette overgav de utilsigtet kontrol over deres online infrastruktur. Denne skift mod centralisering strider imod internettets oprindelige ånd af decentralisering, hvor magt og ejerskab var fordelt på tværs af en varieret række enheder.

Når Basecamp tager initiativet til at navigere mod lavere omkostninger og decentraliserede kyster, understreger de muligheden for selv-ejede opsætninger. De tror, at den fremskridt i værktøj, der muliggjorde skyen, kan udnyttes til at administrere ens egen infrastruktur uafhængigt. Snarere end at blive fristet udelukkende af skyens tiltrækning opfordres organisationer til at genoverveje fordelene ved at drive deres egne servere, med en bevidsthed om, at denne vej kan være mere opnåelig, end de måske er blevet ledt til at tro.

I det store hele signalerer Basecamps afgang fra skyen en skift mod autonomi, selvstændighed og en tilbagevenden til internettets grundlæggende principper. Det er en påmindelse om, at teknologilandskabet konstant ændrer sig, og at organisationer løbende skal vurdere, om deres valgte strategier stemmer overens med deres skiftende behov og værdier.

Omkostninger i skyen kan let løbe op


Konklusion


Basecamps rejse understreger vigtigheden af at afstemme teknologivalg med organisatoriske mål. Deres afgang fra skyen genlyder "build or buy"-dilemmaet. Med IBC 2023 Amsterdam i horisonten understreger seneste branchenyheder skyens kompleksitet. Midt i løfter om fleksibilitet og omkostningsreduktion kan virkeligheden variere. Ligesom Basecamps introspektion omkring ejerskab skal medievirksomheder vurdere skyfordele op mod praktiske realiteter. Nylige begivenheder, herunder Azure Media Services' pensionering og AWS' vækstforløb, udfordrer skyens herredømme som den ultimative løsning. Ved at foretage omfattende evalueringer kan medievirksomheder navigere i disse usikkerheder og træffe velinformerede beslutninger, der succesfuldt guider dem mod sky-løsninger, der virkelig passer.

Optimer din skyudbyders anvendelse for maksimal fordel under spidsbelastninger, mens du retter dit fokus mod dine kerneydelser for alle andre kraviReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 4th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute