What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Genovervejelse af Nødvendigheden af Streaming-servere til VOD: Nytænkning af Indholdslevering uden CDN'er

Riget af online medieforbrug har oplevet en seismisk skift mod streamingtjenester, med video on demand (VOD) som en integreret del af vores daglige liv. Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, opstår der spørgsmål om nødvendigheden af en dedikeret streamingserver til levering af indhold i høj kvalitet. I modsætning til den gængse opfattelse er det, især i tilfældet med HTTP-streaming og VOD, ikke altid nødvendigt at anvende et dedikeret content delivery network (CDN).

CDN-markedsføring fremhæver ofte adoptionen af banebrydende teknologier for at validere premium priser. Men bag kulisserne er det ikke usædvanligt at finde brugen af forældede teknologier, kombineret med en bemærkelsesværdig mangel på personaliserede funktioner, der har fået fremtrædende plads i de senere år.

HTTP-streamingens tiltrækningskraft


HTTP-streaming, også kendt som adaptiv streaming, er en teknik, der muliggør levering af multimedieindhold over konventionelle HTTP-forbindelser (Hypertext Transfer Protocol). Denne metode har opnået betydelig popularitet på grund af sin kompatibilitet med eksisterende webinfrastruktur, hvilket gør den egnet til forskellige platforme, enheder og netværksforhold. Fremtrædende HTTP-streaming protokoller inkluderer HLS (HTTP Live Streaming) og DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP), der dynamisk justerer videokvalitet baseret på seerens netværkskapabiliteter.

Genovervejelse af CDN'ers rolle


Mens CDN'er længe har været betragtet som uundværlige for robust indholdslevering, kan betydningen af en dedikeret CDN til HTTP-videostreaming, især for VOD, være overdrevet. Lad os udforske denne tanke:
VOD og HTTP-streaming: Levering af video on demand, kombineret med HTTP-streaming, følger i bund og grund en segmenteret tilgang. Indholdet er opdelt i mindre segmenter, som kan hentes individuelt af seerne. Denne segmentering stemmer overens med CDN'ers grundlæggende egenskaber, da de specialiserer sig i effektivt at distribuere indhold i mindre, håndterbare dele.

HTTP Caching: I konteksten af VOD fungerer CDN'er primært som HTTP-cache servere. De opbevarer hyppigt anmodet indholdssegmenter, hvilket effektivt reducerer belastningen på origin-serveren. Men når det kommer til VOD-indhold, som ofte ikke er så tidsfølsomt som live-streaming, mindskes nødvendigheden af øjeblikkelig adgang til indhold.

Caching Latency: Selvom CDN'er kan prale af et netværk af geografisk distribuerede edge-servere, kan latenstid stadig være en bekymring, især for mindre populært indhold. Adgang til cachelagret indhold fra en nærliggende edge-server kan stadig resultere i yderligere latenstid i forhold til at hente indhold direkte fra origin-serveren.

Simplicity and Ownership: At vælge levering direkte fra origin-serveren kan tilbyde en enklere indholdsfordelingsmodel. Det giver indholdsudbydere mulighed for at opretholde fuld kontrol over deres indholdslevering uden at stole på tredjeparts CDN'er.

Cost Considerations: Anvendelse af en CDN indebærer omkostninger i forbindelse med datatransmission og lagring. For visse scenarier, især når det gælder mindre hyppig adgang til indhold, kan de økonomiske fordele ved at omgå CDN'er være bemærkelsesværdige.

Genovervejelse af nødvendigheden af streaming-servere til VOD: Nytænkning af indholdslevering uden CDN'er
'manifest.m3u8' af en 'premium' CDN for en 'premium' online video platform i 2023: Legacy HLS (TS), 2015/udgået support-pakker, nøglebilledeinterval-mismanagement, ingen fejloverspring, statisk manifest, ingen bufferkontrol, ingen streambeskyttelse

I nogle tilfælde kan den udbredte brug af CDN'er faktisk introducere visse ulemper, især når det kommer til at imødekomme det voksende behov for brugerpersonalisering og dynamisk indholdsmanipulation. Selvom CDN'er har vist sig effektive i indholdslevering, mangler de ofte den iboende fleksibilitet, der er nødvendig for realtids "manifest manipulation", et afgørende aspekt for tilpasning af indhold til individuelle seerpræferencer.

Ingen CDN, Moderne HLS, bedste og mest opdaterede HLS-pakker, korrekt nøglebilledehåndtering, HLS fejloverspring, per-seer dynamisk manifest manipulation
Ingen CDN, Moderne HLS (fMP4), bedste og mest opdaterede HLS-pakker, korrekt nøglebilledehåndtering, HLS fejloverspring, per-seer dynamisk manifest manipulation, bufferkontrol, strømbeskyttelse med unik token

Konklusion


Sammenfattende er den antagede uundværlighed af en dedikeret CDN til HTTP-videostreaming, især i VOD-sektoren, værd at undersøge nærmere. Fremkomsten af HTTP-streaming har revolutioneret indholdslevering ved at muliggøre effektiv, segmenteret distribution. Mens CDN'er tilbyder værdifulde cache-muligheder, kan deres nødvendighed for VOD-scenarier genovervejes. Indholdsudbydere bør overveje fordelene ved en enklere, mere kontrolleret leveringsproces i forhold til fordelene ved at anvende CDN'er, og tage højde for aspekter som latenstid, omkostninger, og ejerskab. Ved at tage en nuanceret tilgang til indholdslevering kan udbydere tilpasse deres strategier for bedre at imødekomme deres publikums og indholdstypes behov.

Lås op for skræddersyede VOD-oplevelser ubesværet samtidig med at spare omkostningeriReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 2nd, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute