What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Hoe kan ik de verkeerskosten verminderen bij mijn huidige online videoprovider?

Als je momenteel een dure online provider gebruikt om je verkeer te beheren of als je gewoon kostenbesparingen wilt overwegen voor streamingoperaties, overweeg dan om een secundaire provider toe te voegen die het grootste deel van het verkeer kan verwerken (en het oorspronkelijke materiaal behoudt, aangezien het fungeert als een herhaler van de oorspronkelijke stream), maar toch de mogelijkheid heeft om terug te vallen op je primaire provider indien nodig, vooral als er geen abonnementen of vaste kosten bij betrokken zijn.

Sommige online videoproviders kunnen meer dan 15 keer zoveel in rekening brengen dan iReplay.TV voor bandbreedte (verkeer), dus het kan lonen om het als een secundaire of primaire bron voor levering te overwegen


Er zijn meer kosteneffectieve opties voor online videoproviders, vooral wanneer die OVP's afhankelijk zijn van bekende en dure Content Delivery Networks zoals AWS Cloudfront en Akamai (CDN).

Door gebruik te maken van een "herhaalfunctie" kun je niet alleen meer veerkracht toevoegen aan je live streaming of VOD streaming, maar ook besparen op verkeerskosten door de goedkoopste provider te gebruiken, aangezien spelers standaard de bron zullen kiezen die je als primair hebt gedefinieerd en overschakelen naar de secundaire bron(nen) als de eerste bron niet beschikbaar is.

Hoe gaan spelers om met HLS failover


HLS (HTTP Live Streaming) is een protocol dat wordt gebruikt om videomateriaal via internet te leveren. Het breekt de inhoud in kleine brokken, genaamd segmenten, en slaat ze op op een server. Deze segmenten worden vervolgens in een specifieke volgorde aan de speler geleverd, zodat de speler de video kan afspelen.

Failover verwijst naar het proces van overschakelen naar een alternatieve bron van de video in geval de primaire bron niet beschikbaar is.

HLS-spelers behandelen failover door gebruik te maken van een techniek genaamd "afspeellijst redundantie". Deze techniek houdt in dat er meerdere kopieën van de video worden gemaakt op verschillende servers en dat de speler een lijst krijgt met alle beschikbare servers, die een "afspeellijst" wordt genoemd. Als de primaire server niet beschikbaar is, kan de speler overschakelen naar een alternatieve server in de lijst.

Het HLS-protocol bevat ook een mechanisme genaamd "EXT-X-MEDIA" waarmee verschillende streams kunnen worden gedefinieerd, elk met een andere bitrate, resolutie en codecs, en die als fallback kunnen worden gebruikt in geval van een storing.

De spelers kunnen ook verschillende kwaliteitsniveaus van dezelfde videostream gebruiken en automatisch overschakelen naar een lager kwaliteitsniveau als de netwerkcondities slecht zijn. Dit staat bekend als Adaptive Bitrate Streaming (ABR) en wordt veel gebruikt met HLS.

Door gebruik te maken van de "failover repeater" krijg je een nieuwe iframe/embed/m3u8-code om te integreren in je website of mobiele app.

Hoe verlaag je de verkeerskosten van je bestaande online videoprovider?


Begin binnen slechts 2 minuten kosten te besparen op elk live-streaming evenement met de iReplay.TV Repeater failover oplossing voor slechts USD0.001 per minuut, in plaats van verborgen kosten van tientallen centen per GBiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: July 30th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute