What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Hoe kunt u de kosten van Amazon CloudFront verlagen in het kader van streaming of live streaming, terwijl u tegelijkertijd betrouwbaarheid en videokwaliteit behoudt?

Zelfs welgestelde nationale tv-omroepen beschouwen Amazon AWS, evenals andere Amerikaanse cloudproviders zoals Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP), als een luxe. Deze providers worden echter vaker gebruikt door ontwikkelaars of devops-teams als onderdeel van het agile proces om snellere releases te bereiken, wat niet altijd het meest kritieke aspect is voor het beheer van 24/7-streamingservices. Kwaliteitsborging en testen moeten in dergelijke scenario's prioriteit krijgen. Of u nu gebruikmaakt van Amazon Elemental MediaLive of AWS IVS, er is een grote kans dat Amazon een sterke stimulans biedt om uitsluitend gebruik te maken van CloudFront voor levering, aangezien dit een groot deel van de kosten vertegenwoordigt. Echter, zelfs bij het gebruik van deze twee services, is er geen verplichting om CloudFront als enige provider te hebben.

In mijn eerdere werkervaring met een online videoplatform (OVP) was ik verrast te ontdekken dat alle videomiddelen waren opgeslagen op Amazon AWS S3, ondanks maandelijkse pogingen om de kosten van AWS te minimaliseren. Het leek erop dat de keuze werd gedreven door een gebrek aan vertrouwen in het opbouwen van interne hosting en verwerking, wat leidde tot de veronderstelling dat betrouwbaarheid was gegarandeerd. Echter, de drie grote storingen van AWS eind 2021 resulteerden in het feit dat het OVP niets kon doen voor de streams van hun klanten zolang AWS niet werkte. Dit incident toonde het belang aan van niet alleen vertrouwen op één enkele provider, hoe luxueus het ook mag lijken, aangezien er een zakelijke regel is die suggereert dat het nooit een goed idee is.

“Zolang AWS downtime ervaart, kunnen we niets doen om de streams van onze klanten te herstellen.” (Volgens een ontwikkelaar die werkt bij een OVP die sterk afhankelijk is van CloudFront...)

Hoe de kosten van Amazon CloudFront te verlagen in het kader van streaming of live streaming, terwijl betrouwbaarheid en videokwaliteit behouden blijven en AWS-storingen worden vermeden

Washington Post, eigendom van Jeff Bezos, beschrijft 3 Amazon AWS-storingen in een enkele maand en hoe slecht het is om al je eieren in één mand te leggenWat is het potentieel voor het onderhandelen over prijzen met Amazon AWS of een andere cloudprovider?


Het potentieel voor het onderhandelen over prijzen met Amazon AWS of een andere cloudprovider kan variëren. In sommige gevallen is er ruimte voor onderhandeling, vooral als u een aanzienlijk volume van gebruik heeft of bereid bent om een langetermijncontract aan te gaan. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat cloudproviders op grote schaal opereren en meestal gestandaardiseerde prijsstructuren hebben die moeilijk te veranderen zijn.

Als u geïnteresseerd bent in het onderhandelen over prijzen met een cloudprovider, is het essentieel om onderzoek te doen en het prijsmodel van de provider te begrijpen, evenals eventuele kortingen of promoties die beschikbaar kunnen zijn. Bovendien is het nuttig om een duidelijk inzicht te hebben in uw eigen gebruikspatronen en vereisten, omdat deze informatie kan worden gebruikt om een gunstigere prijsovereenkomst te onderhandelen. Uiteindelijk, hoewel het mogelijk is om te onderhandelen over prijzen met een cloudprovider, is dit niet altijd gegarandeerd en kan het onderhandelingspotentieel variëren afhankelijk van de specifieke provider en omstandigheden.

Het probleem met regioprijzen


Cloudproviders hebben de neiging om hun goedkoopste regio's, die meestal in de VS zijn gevestigd, voorrang te geven bij het aanbieden van hun diensten. Helaas is er weinig informatie beschikbaar over andere regio's zoals Azië, waar de prijzen vaak dubbel zo hoog zijn of zelfs hoger dan in de primaire regio. Deze gebrek aan aandacht voor de prijzen in andere regio's kan onverwachte problemen veroorzaken voor bedrijven die succesvol worden en aanzienlijke groei doormaken. Deze ooit als marginaal beschouwde kosten kunnen snel een belangrijk kostencentrum worden, vooral in Azië, dat de dichtstbevolkte regio ter wereld is. Het is daarom essentieel voor bedrijven om de prijsstelling van cloudproviders in alle regio's zorgvuldig te overwegen, vooral als ze van plan zijn om hun diensten wereldwijd uit te breiden.

Het is mogelijk om van tevoren de regio's van het publiek te meten door middel van een ticketing-systeem of een abonnementsmodel. Als uw online videoprovider inzichten biedt in het publiek vóór het evenement, zoals het hoort, kunt u bepalen hoeveel mensen het evenement bijwonen en waar ze vandaan komen. Zelfs als het evenement gratis is, kunt u deze informatie verzamelen via een e-mailverzamelingsgateway.

Door gebruik te maken van deze informatie kunt u een cloudprovider kiezen die concurrerende prijzen biedt in de regio's waar uw publiek zich concentreert, wat u kan helpen onverwachte kosten in de toekomst te vermijden. Dit kan u ook helpen uw content

Wat zijn 'cloud credits' en hoe kan ik het einde van deze credits voorzien?


Cloud credits zijn een soort valuta die wordt aangeboden door sommige cloudproviders en die gebruikt kunnen worden om de kosten van het gebruik van hun diensten te compenseren. Deze credits worden meestal aangeboden als onderdeel van een promotieaanbieding en kunnen worden gegeven aan nieuwe klanten of als beloning voor bepaalde soorten gebruik.

De exacte voorwaarden en bepalingen van cloud credits kunnen variëren afhankelijk van de provider, maar over het algemeen hebben ze een vervaldatum waarop ze niet langer kunnen worden gebruikt. In sommige gevallen kunnen cloud credits ook gebruikslimieten of andere beperkingen hebben, zoals alleen van toepassing zijn op bepaalde soorten diensten of gebruiksscenario's.

Om het einde van uw cloud credits te voorzien, is het belangrijk om uw gebruik zorgvuldig bij te houden en uw accountsaldo te controleren. De meeste cloudproviders bieden tools en dashboards aan waarmee u eenvoudig uw gebruik en resterende credits kunt volgen, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen en onverwacht tekort aan credits kunt voorkomen. Daarnaast is het een goed idee om de algemene voorwaarden van eventuele cloud credit-aanbiedingen zorgvuldig door te lezen, zodat u de vervaldatum en eventuele gebruiksbepalingen begrijpt die van toepassing kunnen zijn.

Het is raadzaam om een back-up leveringsmethode te hebben wanneer u een cloudprovider gebruikt om grote rekeningen te voorkomen zodra uw credits zijn uitgeput. Om een soepele overgang te garanderen, is het eigenlijk eenvoudig om dit te doen voor streaminggerelateerde activiteiten.

Wat maakt het zo eenvoudig om kosten te verlagen op AWS Cloudfront, Azure en GCP voor streaming?


In tegenstelling tot conventionele weblevering bevatten bepaalde streamingprotocollen zoals HLS meerdere bezorgpunten direct in de standaard, waardoor de uitgever rechtstreekse controle heeft over gewogen load balancing en hoge beschikbaarheid.

HLS-failover voor HTTP Live Streaming, zoals gebruikt door de repeater van iReplay.TV, is een functie binnen het HLS-streamingprotocol waarmee een uitgever meerdere bronnen van dezelfde inhoud op verschillende bitrates kan specificeren in het manifestbestand op het hoogste niveau. Wanneer een kijker een afspeelsessie start, vraagt de speler het manifestbestand op en ontvangt de lijst met beschikbare bronnen voor die inhoud. De speler beslist vervolgens welke bron er moet worden afgespeeld op basis van de beschikbare bandbreedte en andere factoren.

In het geval dat een van de bronnen niet kan voldoen aan de vraag, kan de speler automatisch overschakelen naar een andere bron met dezelfde bitrate (en hetzelfde bronbestand in een 'repeater'-modus) als eerste, en vervolgens naar een lagere bitrate (als de kijker niet voldoende bandbreedte heeft met de secundaire bron) om buffering te voorkomen en een soepele afspeelervaring te garanderen. Dit proces staat bekend als adaptieve bitrate streaming en is een belangrijke functie van HLS. Met meerdere beschikbare bronnen kan de speler naadloos tussen deze bronnen schakelen om de best mogelijke kijkervaring voor de gebruiker te garanderen.

Door gebruik te maken van HLS failover, kunnen uitgevers ervoor zorgen dat hun inhoud altijd beschikbaar is voor kijkers, zelfs tijdens piekperiodes van vraag. Deze functie biedt een mate van redundantie die de algehele betrouwbaarheid van de streamingservice verbetert.

Niet alle spelers zijn echter uitgerust om deze functie te verwerken, dus het is essentieel om tests uit te voeren voordat u deze implementeert als u geen expertise hebt op het gebied van streaming.

Zet ik de streamervaring op het spel door geen cloudprovider te selecteren als de primaire methode voor het leveren van inhoud?


Het HLS failover-systeem garandeert niet alleen dat een primaire bron niet wordt gebruikt in geval van een storing, maar zorgt er ook voor dat de speler (indien volledig compatibel, zoals hierboven vermeld) de hoogst mogelijke kwaliteit laadt. Door het te selecteren als een alternatieve bron, kunt u er zeker van zijn dat zowel de afspeelbetrouwbaarheid als de kwaliteit behouden blijven, terwijl u ook profiteert van kostenbesparingen wanneer de primaire bron beschikbaar is. Raadpleeg de vier verschillende scenario's aan het einde van deze pagina, variërend van 100% tot 0,1% gebruik van uw huidige cloudprovider.

Wat kan ik nog meer technisch gezien doen?


Als u geen cloudprovider heeft die een repeater-functie bevat, zijn er beperkte opties om streamingkosten te beheersen, zoals het blokkeren of beperken van de bitrate in specifieke regio's waar streaming mogelijk duurder is. Een manier om kosten te beheersen is echter via caching, met name in de cache van het apparaat en de browser, wat het datagebruik aanzienlijk kan verminderen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat mediasegmenten langdurig worden gecachet voor elke kijker, vooral bij het gebruik van cloud DVR, afspeellijsten voor evenementen, digitale bewegwijzering of herhalende inhoud via afspeellijsten of loops die niet de HLS-offlinefunctie hebben. Door caching effectief te benutten met behulp van de gebruikelijke HTTP-cachekoppen (Pragma, expires, enzovoort), kunt u de hoeveelheid gegevens die moet worden overgedragen verminderen en mogelijk besparen op streamingkosten.

Het specifieke geval van live streaming


Zelfs bij live streaming kunnen er onverwachte pieken in het verkeer optreden, zoals nieuwe kijkers die besluiten een ticket te kopen nadat het evenement is begonnen vanwege gedeelde live-stream hoogtepunten. Om met deze situatie om te gaan, kan een peer-to-peer-compatibele speler worden gebruikt voor extra kijkers, waarbij gebruik wordt gemaakt van uw bestaande architectuur door eerst te proberen te streamen van nabije peers en vervolgens van bestaande bronnen als secundaire optie. Deze aanpak is kosteneffectief en kan helpen bij het beheren van onverwacht verkeer zonder de kosten aanzienlijk te verhogen.

Ik heb geen andere keuze dan mijn CDN van mijn online videoprovider te gebruiken, zoals AWS Cloudfront / Microsoft Azure / Google Cloud Platform / Akamai / Fastly / Limelight Networks. Kan ik nog steeds mijn kosten verlagen?


Absoluut. De repeater-functionaliteit kan worden geïntegreerd met elke CDN of cloudprovider, op voorwaarde dat een m3u8-URL voor uw stream beschikbaar is.

Hoeveel kost het om een stream te leveren met alleen een cloudprovider en een combinatie van een cloudprovider en de iReplay.TV-functie?


Laten we het gebruikelijke voorbeeld nemen van een 'Apple-aanbevelingen'-stream, met 1000 kijkers die een 7,8 Mbps HD-stream gedurende één uur (3,351 TB) bekijken in de VS, Europa en Azië.
Verminder uw AWS-kosten met meer dan 4 keer door gebruik te maken van iReplay.TV
Met slechts enkele minuten inspanning kunt u uw AWS-kosten aanzienlijk verminderen door gebruik te maken van de repeater van iReplay.TV.

GAFA of GAFAM & GDPR & soevereiniteit


Door de repeater van iReplay.TV te configureren naar 100% (waarbij de GAFAM-provider volledig wordt geëlimineerd uit het manifest dat toegankelijk is voor de videospeler), kunt u een volledig gelokaliseerde stream genereren voor uw Europese kijkers.

Het is belangrijk voor een Europees bedrijf om streaming vanuit Europa te leveren met behulp van Europese CDNs en servers. De Europese Unie heeft strenge regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Door streamingdiensten binnen Europa te houden, kunnen bedrijven beter voldoen aan deze privacywetten en ervoor zorgen dat hun gebruikersgegevens worden behandeld volgens Europese normen.

Sommige sectoren kunnen onderworpen zijn aan specifieke wettelijke vereisten die vereisen dat gegevensopslag en -verwerking binnen de Europese regio plaatsvinden. Door gebruik te maken van Europese servers en CDNs kunnen bedrijven voldoen aan deze voorschriften en mogelijke boetes of straffen voorkomen.

Meld u nu aan voor de geavanceerde 'repeater'-functie van iReplay.TV en de verbeterde CDN+P2P-architectuur! Verlaag uw streamingkosten drastisch zonder concessies te doen aan de videokwaliteit of betrouwbaarheid.iReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)
Last modified: May 23rd, 2023

Blog articles

Share this article

Reliable, High-Quality Streaming

Multiscreen Adaptive Bitrate (Actual 24x7 Customer Channels Playback)

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute