What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Hvordan redusere trafikkostnader fra min nåværende online videoleverandør?

Hvis du for øyeblikket bruker en kostbar online leverandør for å håndtere trafikken din, eller hvis du bare ønsker å vurdere kostnadsbesparelser for streamingoperasjoner, bør du vurdere å legge til en sekundær leverandør som kan håndtere størsteparten av trafikken (og beholde det originale materialet som en repetisjon av den opprinnelige strømmen), men fortsatt ha evnen til å falle tilbake til primærleverandøren når det er nødvendig, spesielt hvis det ikke er noen abonnement eller faste kostnader involvert.

Noen online videoleverandører kan ta betalt mer enn 15 ganger så mye som iReplay.TV for båndbredde (trafikk), så det kan være lurt å vurdere å legge det til som en sekundær eller primær kilde for levering


Det finnes mer kostnadseffektive alternativer for online videoleverandører, spesielt når OVP-ene er avhengige av velkjente og kostbare innholdsleveringsnettverk som AWS Cloudfront og Akamai (CDN).

Ved å bruke en "repeater"-funksjon kan du ikke bare øke påliteligheten i direktesending eller VOD-strømming, men også spare på trafikkostnader ved å bruke den billigste leverandøren, ettersom spillere vil velge kilden du har definert som primær som standard og bytte til de sekundære hvis den første kilden mislykkes.

Hvordan håndterer spillere HLS-failover


HLS (HTTP Live Streaming) er en protokoll som brukes til å levere videoinnhold over internett. Den deler innholdet opp i små segmenter og lagrer dem på en server. Disse segmentene blir deretter levert til spilleren i en bestemt rekkefølge, slik at spilleren kan spille av videoen.

Failover refererer til prosessen med å bytte til en alternativ kilde for videoen hvis den primære kilden ikke er tilgjengelig.

HLS-spillere håndterer failover ved å bruke en teknikk som kalles "spilleliste-redundans". Denne teknikken innebærer å opprette flere kopier av videoen på forskjellige servere og gi spilleren en liste over alle tilgjengelige servere, kalt en "spilleliste". Hvis den primære serveren ikke er tilgjengelig, kan spilleren bytte til en alternativ server i listen.

HLS-protokollen inkluderer også en mekanisme kalt "EXT-X-MEDIA" som gjør det mulig å definere forskjellige strømmer, hver med ulik bithastighet, oppløsning og kodeker, og som kan brukes som reservekilde ved feil.

Spillerne kan også bruke forskjellige kvalitetsnivåer av den samme videostreamen og automatisk bytte til lavere kvalitetsnivå hvis nettverksforholdene er dårlige. Dette kalles adaptiv bitrate-strømming (ABR) og brukes mye med HLS.

Ved å bruke "failover repeater" vil du få en ny iframe-/embed-/m3u8-kode som du kan integrere på nettstedet ditt eller i mobilappen din.

Hvordan redusere trafikkostnader fra min nåværende online videoleverandør?

Begynn å spare kostnader på hvilken som helst direktesendt arrangement på bare 2 minutter med iReplay.TV Repeater failover-løsningen til en tydelig pris på USD0.001/minutt, i motsetning til skjulte titalls cent per GBiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: July 27th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute