What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Hvordan redusere Amazon CloudFront-kostnader i sammenheng med strømming eller direktesending samtidig som pålitelighet og videokvalitet opprettholdes?

Selv velstående nasjonale TV-sendinger ser på Amazon AWS, samt andre amerikanske skytjenestetilbydere som Microsoft Azure og Google Cloud Platform (GCP), som en luksus. Disse tilbyderne blir imidlertid oftere brukt av utviklere eller DevOps-team som en del av den smidige prosessen for å oppnå raskere utgivelser, noe som kanskje ikke alltid er det viktigste aspektet for å administrere strømmetjenester 24/7. Kvalitetssikring og testing bør prioriteres i slike scenarier. Enten du bruker Amazon Elemental MediaLive eller AWS IVS, er det stor sannsynlighet for at Amazon vil gi sterke insentiver for å eksklusivt bruke CloudFront for levering, da det utgjør en stor del av kostnaden. Imidlertid er det ikke noe krav om å ha CloudFront som eneste leverandør, selv når du bruker disse to tjenestene.

I min tidligere arbeidserfaring med en nettbasert videoplattform (OVP), ble jeg overrasket over å oppdage at alle videoressurser ble lagret på Amazon AWS S3, til tross for månedlige forsøk på å minimere AWS-kostnader. Det virket som om valget var drevet av manglende tillit til å bygge intern hosting og prosessering, noe som førte til antakelsen om at pålitelighet var garantert. Imidlertid resulterte tre betydelige nedetider hos AWS sent i 2021 i at OVP-en ikke kunne gjøre noe for strømmene til kundene så lenge AWS var nede. Denne hendelsen viste viktigheten av å ikke stole utelukkende på én leverandør, uansett hvor luksuriøs det måtte virke, da det er en forretningsregel som tilsier at det aldri er en god idé.

"Så lenge AWS opplever nedetid, kan vi ikke gjøre noe for å gjenopprette strømmene til kundene våre." (Ifølge en utvikler som jobber i en OVP som er sterkt avhengig av CloudFront...)

Hvordan redusere Amazon CloudFront-kostnader i sammenheng med strømming eller direktesending samtidig som pålitelighet og videokvalitet opprettholdes, og unngå AWS-nedetid

Jeff Bezos-eide Washington Post beskriver 3 Amazon AWS-nedetider i løpet av en enkelt måned og hvor dårlig det er å legge alle eggene i én kurvHva er potensialet for å forhandle om priser med Amazon AWS eller en annen skytjenestetilbyder?


Potensialet for å forhandle om priser med Amazon AWS eller en annen skytjenestetilbyder kan variere. I noen tilfeller kan det være rom for forhandling, spesielt hvis du har betydelig bruk eller er villig til å forplikte deg til en langsiktig avtale. Det er imidlertid viktig å huske at skytjenestetilbydere opererer i stor skala og vanligvis har standardiserte prissettingsstrukturer som er vanskelige å endre.

Hvis du er interessert i å forhandle om priser med en skytjenestetilbyder, er det viktig å gjøre grundig research og forstå tilbyderens prismodell, samt eventuelle rabatter eller kampanjer som kan være tilgjengelige. Det er også nyttig å ha en klar forståelse av dine egne bruksmønstre og krav, da denne informasjonen kan brukes til å forhandle frem en mer gunstig prisavtale. Til syvende og sist er det mulig å forhandle om priser med en skytjenestetilbyder, men det er ikke alltid garantert, og nivået av forhandlingspotensial kan variere avhengig av den spesifikke tilbyderen og omstendighetene.

Problemet med prising av regioner


Skytjenestetilbydere pleier å prioritere sine billigste regioner, som vanligvis er lokalisert i USA, når de tilbyr tjenestene sine. Dessverre er det lite informasjon tilgjengelig om andre regioner som Asia, der prisene ofte kan være dobbelt så høye eller mer enn i primærregionen. Denne mangelen på oppmerksomhet rundt prisingen av andre regioner kan føre til uventede problemer for bedrifter som oppnår suksess og opplever betydelig vekst. Disse tidligere ansett som marginale kostnadene kan raskt bli et primært kostnadssenter, spesielt i Asia, som er den mest folkerike regionen globalt. Derfor er det viktig for bedrifter å nøye vurdere prisingen av skytjenestetilbydere i alle regioner, spesielt hvis de planlegger å utvide tjenestene sine globalt.

Det er mulig å måle publikumsregionene på forhånd ved å bruke en billettport eller et abonnementsmodell. Hvis din nettbaserte videotilbyder tilbyr publikumsinnsikt før arrangementet, som den burde, vil du kunne bestemme hvor mange mennesker som deltar på arrangementet og hvor de kommer fra. Selv om arrangementet er gratis, kan du fremdeles samle inn denne informasjonen gjennom en e-postsamling.

Ved å bruke denne informasjonen kan du velge en skytjenestetilbyder som tilbyr konkurransedyktige priser i de regionene der publikummet ditt er konsentrert, noe som kan hjelpe deg med å unngå uventede kostnader i fremtiden. Dette kan også hjelpe deg med å optimalisere innholdsdistribusjonsnettverket ditt for å sikre at publikum har den beste mulige visningsopplevelsen, uavhengig av hvor de befinner seg. Samlet sett er det å ha innsikt i publikummet ditt på forhånd essensielt for å ta informerte beslutninger om hvilken skytjenestetilbyder du skal bruke og hvordan du skal optimalisere strategien for innholdsdistribusjon.

Hva er 'skykreditter' og hvordan kan jeg forutse slutten på disse kreditene?


Skykreditter er en type valuta som tilbys av noen skytjenestetilbydere og kan brukes til å redusere kostnadene ved å bruke tjenestene deres. Disse kreditorene blir vanligvis gitt som en del av et kampanjetilbud og kan tildeles nye kunder eller som belønning for visse typer bruk.

De nøyaktige vilkårene og betingelsene for skykreditter kan variere avhengig av tilbyderen, men generelt sett har de en utløpsdato der de ikke lenger kan brukes. I noen tilfeller kan skykreditter også ha bruksbegrensninger eller andre restriksjoner, for eksempel at de bare kan brukes til visse typer tjenester eller bruksområder.

For å forutse slutten på skykreditene dine, er det viktig å nøye følge med på bruken din og overvåke saldoen på kontoen din. De fleste skytjenestetilbydere tilbyr verktøy og dashbord som lar deg enkelt overvåke bruken din og gjenværende kreditter, slik at du kan planlegge deretter og unngå å gå tom for kreditter uventet. I tillegg er det lurt å lese vilkårene og betingelsene for eventuelle tilbud om skykreditter nøye, slik at du forstår utløpsdatoen og eventuelle bruksbegrensninger som kan gjelde.

Det anbefales å ha en alternativ leveringsmetode på plass når du bruker en skytjenestetilbyder for å unngå store regninger når kreditene dine er oppbrukt. For å sikre en jevn overgang, er det faktisk enkelt å gjøre det for strømmerelaterte operasjoner.
I motsetning til konvensjonell webdistribusjon, inkorporerer visse strømningsprotokoller som HLS flere leveringspunkter direkte i standarden. Dette gjør det mulig for utgiveren å ha direkte kontroll over vektet belastningsbalansering og høy tilgjengelighet.

Feilover for HTTP Live Streaming (HLS), som brukes av iReplay.TV sin retransmitter, er en funksjon i HLS-strømningsprotokollen som lar en utgiver spesifisere flere kilder til samme innhold med forskjellige bithastigheter i manifestfilen på øverste nivå. Når en seer starter en avspillingsøkt, ber avspilleren om manifestfilen og mottar listen over tilgjengelige kilder for det innholdet. Avspilleren avgjør deretter hvilken kilde som skal spilles av, basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Hvis en av kildene ikke kan håndtere etterspørselen, kan avspilleren automatisk bytte til en annen kilde med samme bithastighet (og samme kildefil i "repeater"-modus) først, og deretter til en lavere bithastighet (hvis seeren ikke har tilstrekkelig båndbredde med den sekundære kilden) for å unngå buffering og sikre en jevn avspillingsopplevelse. Dette kalles adaptiv bithastighetsstrømming og er en viktig funksjon i HLS. Med flere kilder tilgjengelig kan avspilleren sømløst bytte mellom dem for å sikre den beste visningsopplevelsen for brukeren.

Ved å bruke HLS feilover kan utgivere sikre at innholdet deres alltid er tilgjengelig for seere, selv i perioder med høy etterspørsel. Denne funksjonen gir en redundans som forbedrer den generelle påliteligheten til strømmetjenesten.

Det er imidlertid ikke alle avspillere som er utstyrt for å håndtere denne funksjonen, så det er viktig å kjøre tester før du implementerer det hvis du mangler ekspertise innen strømming.

Setter jeg streamingopplevelsen i fare ved å ikke velge en skytjenestetilbyder som hovedmetode for innholdsdistribusjon?


HLS-feilover-systemet garanterer ikke bare at en primær kilde ikke vil bli brukt i tilfelle feil, men sikrer også at avspilleren (hvis den er fullstendig kompatibel, som nevnt ovenfor) vil laste inn den høyest mulige kvaliteten. Ved å velge det som en alternativ kilde, kan du være trygg på å opprettholde både pålitelighet og kvalitet i avspillingen samtidig som du nyter kostnadsbesparelser når den primære kilden er tilgjengelig. Se de fire forskjellige scenariene på slutten av denne siden, som spenner fra 100% til 0,1% bruk av din nåværende skytjenestetilbyder.

Hva annet kan jeg gjøre teknisk sett?


Hvis du ikke har en skytjenestetilbyder som inkluderer en repeater-funksjon, er det begrensede alternativer for å kontrollere strømmekostnader, for eksempel å blokkere eller begrense bithastigheten i spesifikke regioner der strømming kan være dyrere. Imidlertid er en måte å kontrollere kostnadene på gjennom caching, spesielt i enhets- og nettlesercache, som kan redusere mengden data som brukes betydelig. Det er viktig å sikre at mediesegmenter blir lagret i lang tid for hver seer, spesielt når du bruker sky-DVR, hendelsesbaserte spillelister, digital skilting eller gjentakende innhold gjennom spilleliste eller løkker som ikke har HLS-offline-funksjonen. Ved å bruke caching effektivt ved hjelp av vanlige HTTP-cachehoder (Pragma, utløper, osv.), kan du redusere mengden data som må overføres og potensielt spare på strømmekostnader.

Det spesielle tilfellet med direktesending


Selv med direktesending kan uventede trafikkøkninger forekomme, for eksempel når nye seere bestemmer seg for å kjøpe en billett etter at arrangementet har startet på grunn av deling av høydepunkter fra direktesendingen. For å håndtere denne situasjonen kan du bruke en avspiller som er kompatibel med peer-to-peer, slik at ekstra seere kan strømme fra nærliggende noder først, deretter fra eksisterende kilder som en sekundær mulighet. Denne tilnærmingen er kostnadseffektiv og kan hjelpe deg med å håndtere uventet trafikk uten å øke utgiftene betydelig.

Jeg har ingen annen mulighet enn å bruke CDN-en til min nettbaserte videotilbyder, som er AWS CloudFront / Microsoft Azure / Google Cloud Platform / Akamai / Fastly / Limelight Networks. Kan jeg likevel redusere kostnadene mine?


Absolutt. Repeater-funksjonaliteten kan integreres med hvilken som helst CDN eller skytjenestetilbyder, forutsatt at en m3u8-URL for strømmen din er tilgjengelig.

Hvor mye koster det å levere en strøm med bare en skytjenestetilbyder og en kombinasjon av en skytjenestetilbyder og iReplay.TV-funksjonen?


La oss ta den vanlige 'Apple-anbefalingen' for en strøm som et eksempel, der 1000 seere ser på en 7,8 Mbps HD-strøm i en time (3,351 TB) i USA, Europa og Asia.

Del dine AWS CloudFront-kostnader med over 4 ganger ved å bruke iReplay.TV
Med bare noen få minutters innsats kan du betydelig redusere dine AWS-kostnader ved å bruke iReplay.TV sin retransmitter.


GAFA eller GAFAM og GDPR og suverenitet


Ved å konfigurere iReplay.TV sin retransmitter til 100% (fullstendig eliminere din GAFAM-leverandør fra manifestet som avspilleren bruker), kan du generere en fullstendig lokal strøm for dine europeiske seere.

Det er viktig for et europeisk selskap å levere strømming fra innenfor Europa ved hjelp av europeiske CDNs og servere. Den europeiske unionen har strenge regler for databeskyttelse, som for eksempel personvernforordningen (GDPR). Ved å holde strømmetjenester innenfor Europa kan selskaper bedre overholde disse personvernlovene og sikre at brukerdataen deres blir behandlet i samsvar med europeiske standarder.

Noen bransjer kan være underlagt spesifikke reguleringskrav som krever at data lagres og behandles innenfor den europeiske regionen. Ved å bruke europeiske servere og CDNs kan selskaper overholde disse reglene og unngå potensielle bøter eller straff.

Registrer deg nå for iReplay.TV sin avanserte 'repeater'-funksjon og forbedrede CDN+P2P-arkitektur! Reduser dramatisk strømmekostnadene dine uten å ofre videokvalitet eller pålitelighetiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)
Last modified: May 23rd, 2023

Blog articles

Share this article

Reliable, High-Quality Streaming

Multiscreen Adaptive Bitrate (Actual 24x7 Customer Channels Playback)

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute