What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Vergelijking van Streaming Analysetools: Nice People At Work, Mux en Google Analytics

Het begrijpen van het gedrag van het publiek is essentieel voor succesvolle livestreaming. Analysetools bieden cruciale inzichten die ons in staat stellen om de streaming-ervaring te optimaliseren en de betrokkenheid van kijkers te maximaliseren. In dit artikel vergelijken we drie toonaangevende platforms: Nice People At Work (NPAW), Mux en Google Analytics. Daarnaast introduceren we het iReplay.TV-platform, dat gebruik maakt van Google Analytics voor real-time inzichten.

Nice People At Work (NPAW)


NPAW biedt een uitgebreide reeks tools via hun YOUBORA-platform, gespecialiseerd voor de uitzendindustrie. Deze geavanceerde oplossing volgt een scala aan statistieken, zoals afspeelfouten, bufferratio, gemiddelde bitrates en nog veel meer, over meerdere apparaten.

NPAW onderscheidt zich met zijn bruikbare inzichten aangedreven door AI en zijn SmartModules, die aanpassing mogelijk maken voor de unieke vereisten van elke gebruiker. Als je op zoek bent naar een oplossing gericht op videodienstverleners, compleet met gedetailleerde statistieken en voorspellende analyse, dan is NPAW het overwegen waard.

Mux Data


Mux combineert eenvoud met diepgang en biedt zowel technische als engagementstatistieken. Met zijn gemakkelijk te begrijpen realtime dashboard kun je de opstarttijd van video's, het opnieuw bufferen percentage, foutpercentages en de kijkerservaringsscore monitoren.

Wat Mux uniek maakt, is de nadruk op kijkerservaring. Het platform gebruikt een algemene "Viewer Experience Score" om ontwikkelaars precies te helpen bepalen hoe ze de streamingkwaliteit kunnen verbeteren. Als je team sterke technische capaciteiten heeft en je de ervaring van de kijker prioriteert, dan zou Mux wel eens het hulpmiddel voor jou kunnen zijn.

Google Analytics met iReplay.TV


Google Analytics is een veelzijdig hulpmiddel dat effectief kan worden gebruikt voor statistieken van livestreaming. De kracht ligt in inzichten in het publiek, gebruikersgedrag en realtime rapportage. Het is echter belangrijk op te merken dat het mogelijk niet de diepgang heeft van video-specifieke statistieken die NPAW en Mux bieden.

Hier komt iReplay.TV om de hoek kijken. iReplay.TV integreert naadloos met Google Analytics en biedt real-time informatie over de geolocatie van de kijker, adaptieve bitrates, buffering en meer. Deze integratie breidt de functionaliteit van Google Analytics uit en biedt uitgebreide inzichten in de ervaring van de kijker, terwijl het de vertrouwdheid van het Google-platform benut.

Het kiezen van het juiste analysetool hangt af van je specifieke behoeften. NPAW biedt een video-gecentreerde, gedetailleerde analyseoplossing met bruikbare inzichten. Mux daarentegen geeft prioriteit aan de kijkerservaring met een ontwikkelaarvriendelijke interface. Google Analytics, aangevuld met iReplay.TV, biedt een uitgebreid en vertrouwd platform versterkt door real-time, video-specifieke statistieken.

In het dynamische landschap van livestreaming kan het hebben van de juiste inzichten binnen handbereik het verschil maken. Begrijp je behoeften, beoordeel deze platforms en maak een weloverwogen beslissing die je streaming-succes het beste ondersteunt.

Gebruik de onderscheidende Google Analytics-integratie in iReplay.TV om metingen te verkrijgen zoals laadtijd, adaptief bitrate-niveau, segmentlading en buffergebeurtenissen.iReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 14th, 2023

Blog articles

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute