What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Twitch voert verbod in op Multi-Streaming: Een nadere blik op de verandering in het Simultaan Uitzenden-beleid

In een verrassende zet die golven heeft veroorzaakt binnen de streaminggemeenschap, heeft Twitch, het toonaangevende live streaming platform ter wereld, onlangs zijn beleid met betrekking tot multi-streaming of simultaan uitzenden bijgewerkt. Voorheen beperkt tot alleen partners en affiliates, treft dit verbod nu alle streamers op het platform. Deze aanzienlijke verandering is bedoeld om Twitch's toewijding aan exclusiviteit te versterken en een unieke ervaring aan zijn publiek te bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de details van dit nieuwe beleid en onderzoeken we de gevolgen voor contentmakers en het streaminglandschap.

Multi-Streaming en Simultaan Uitzenden Begrijpen


Multi-streaming, ook bekend als simultaan uitzenden, verwijst naar de praktijk van het tegelijkertijd uitzenden van een livestream op meerdere platforms. Hierdoor kunnen streamers een breder publiek bereiken door zich te richten op verschillende kijkerbases op verschillende platforms. Tot voor kort mochten alleen Twitch-partners en affiliates multi-streamen zonder de voorwaarden van Twitch te schenden.

Het Nieuwe Verbod op Multi-Streaming


Het bijgewerkte beleid van Twitch verbiedt nu alle streamers, ongeacht hun status als partners, affiliates of nieuwkomers, om aan multi-streaming te doen. Dit betekent dat contentmakers niet langer dezelfde live content op zowel Twitch als andere platforms zoals YouTube, Facebook Gaming of Mixer (indien van toepassing) kunnen uitzenden.

Dit besluit beoogt exclusiviteit te bevorderen en kijkers aan te moedigen Twitch te kiezen als hun voorkeursplatform voor het bekijken van live content. Door multi-streaming te voorkomen, hoopt Twitch een meer gefocuste en meeslepende ervaring voor zijn kijkers te behouden, wat uiteindelijk zowel streamers als hun publiek ten goede komt.

Twitch voert verbod in op Multi-Streaming: Een nadere blik op de veranderingen in het simultaan uitzendbeleid


Gevolgen voor Streamers


Hoewel het verbod op multi-streaming sommige streamers die genoten van de flexibiliteit om een breder publiek te bereiken teleur kan stellen, zijn er mogelijke voordelen te overwegen. Door zich uitsluitend op Twitch te concentreren, kunnen streamers mogelijk een meer toegewijde en betrokken kijkersbasis opbouwen. Dit kan leiden tot meer mogelijkheden voor monetisatie door middel van abonnementen, donaties en advertenties op één platform.

Bovendien kunnen streamers profiteren van de robuuste functies en hulpmiddelen van Twitch, zoals Bits, Emotes en integraties met andere diensten, wat bijdraagt aan een interactievere en lonende ervaring voor zowel makers als kijkers. Het omarmen van Twitch's exclusiviteit kan voor sommige streamers een strategiewijziging vereisen, maar het kan ook leiden tot sterkere gemeenschapsopbouw en duurzamere groei.

Het Landschap van Live Streaming Platforms


Twitch's besluit om dit verbod op multi-streaming af te dwingen, weerspiegelt de competitieve aard van de live-streaming industrie. Andere platforms, die de waarde van exclusieve content herkennen, hebben ook manieren onderzocht om hun contentmakers en publiek te behouden. Deze beweging naar exclusiviteit benadrukt het belang van het selecteren van het juiste platform om effectief contact te maken met een doelpubliek.

Activeer en pas multi-streaming aan op alle platformen zonder enige abonnements- of logo-vereiste, tegen een kost van $0,001 per minuutiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 14th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute