What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

De behoefte aan snelheid: Waarom cloud transcoderingsdiensten focussen op snelheid bij videocodering

Cloud transcoderingsdiensten zijn een populaire keuze geworden. Deze diensten bieden de mogelijkheid om video's snel te coderen, wat naadloze streaming-ervaringen voor kijkers mogelijk maakt. U vraagt ​​zich echter misschien af ​​waarom deze diensten snelheid benadrukken boven kwaliteit, vooral wanneer betere videocodering vaak meer tijd en middelen vereist. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen achter deze focus op snelheid en verkennen we de afwegingen bij videocodering.

Begrijpen van Video Codering en Transcodering


Laten we het verschil tussen codering en transcodering verduidelijken. Codering houdt in dat videobestanden worden gecomprimeerd, terwijl transcodering verwijst naar het proces van decoderen van één codec en vervolgens opnieuw coderen naar een andere. Hoewel beide termen door elkaar worden gebruikt, wordt videotranscodering in de praktijk vaker gebruikt.

De Belangrijkheid van Video Codering


Videocodering is essentieel om videobestanden kleiner en beheersbaarder te maken voor distributie over het web. Ongecomprimeerde videobestanden zijn enorm, wat het onpraktisch maakt om ze op te slaan of te streamen. Codering comprimeert de videogegevens, vermindert de grootte ervan en behoudt een acceptabel niveau van visuele kwaliteit. Deze compressie zorgt ervoor dat video's zelfs over verbindingen met een lage bandbreedte soepel kunnen worden gestreamd.

De Rol van Adaptieve Bitrate Codering


Om een naadloze kijkervaring te bieden op verschillende internetverbindingen, wordt adaptieve bitrate codering (ABR) gebruikt. ABR houdt in dat de invoervideo wordt gecodeerd in meerdere uitvoerbestanden met verschillende resoluties en compressiesnelheden. Deze aanpak zorgt ervoor dat kijkers met verschillende internetsnelheden en apparaten toegang hebben tot de video in optimale kwaliteit.

Begrijpen van het Video Coderingsproces


Videocodering is vergelijkbaar met het comprimeren van een bestand in een zip-archief. Door patronen in de video te identificeren, vervangt het coderingsalgoritme repetitieve elementen door verwijzingen, waardoor de bestandsgrootte wordt verkleind. In tegenstelling tot verliesvrije compressie die wordt gebruikt in zip-bestanden, maakt videocodering gebruik van verliesgevende compressie. Dit betekent dat sommige details worden weggelaten om compressie te maximaliseren, wat resulteert in een licht gegevensverlies. Het evenwicht vinden tussen compressie en het behoud van videokwaliteit is de belangrijkste uitdaging in het coderingsproces.

De Tijdfactor in Videocodering


In de meeste gevallen is codering het meest tijdrovende onderdeel van videoverwerking. De duur van codering hangt af van verschillende factoren, zoals videolengte, bestandsgrootte en de complexiteit van de gekozen codec.

Snelheid vs. Kwaliteit: Het Resource Dilemma


Cloud transcoderingsdiensten richten zich voornamelijk op snelheid vanwege de inherente afweging tussen coderingstijd en resourcekosten. Efficiënte videocodering vereist meer rekenkracht en tijd, wat leidt tot verhoogd resourcegebruik en hogere kosten voor dienstverleners. Om hoge volumes en daaropvolgende facturering aan te kunnen, geven deze diensten prioriteit aan snellere codering, waardoor ze in een kortere tijd een groot aantal video's kunnen verwerken.

Vooruitgang in Coderingskwaliteit


Hoewel snelheid voorop staat, blijven coderingsdiensten evolueren en introduceren ze innovaties om de videokwaliteit te optimaliseren. Per-titel codering is zo'n vooruitgang waarbij elke video een aangepaste adaptieve bitrate-ladder krijgt op basis van zijn complexiteit. Dit proces kan worden geautomatiseerd met behulp van machine learning-algoritmen, wat zorgt voor de meest geoptimaliseerde kwaliteit voor elke video. Verschillende cloud transcoderingsdiensten, zoals Mux, bieden per-titel codering aan als onderdeel van hun serviceaanbod.

Kiezen van een Coderingsdienst


Het gebruik van een coderingsdienst wordt cruciaal bij het omgaan met een aanzienlijk aantal video's. Voor scenario's zoals platforms voor door gebruikers gegenereerde inhoud wordt handmatige codering onpraktisch en inefficiënt. Cloud transcoderingsdiensten stroomlijnen het proces en maken efficiënte verwerking van grootschalige videocoderingsvereisten mogelijk.


Verkrijg advies van een video streaming expert om vallen en opstaan te voorkomeniReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 12th, 2023

Blog articles

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute