What we do Features Showcase Pricing Jukebox TV Blog

Wat is data overage in de context van een klant van een online video-aanbieder of een CDN?

Naarmate de wereld steeds meer verbonden raakt, vertrouwen steeds meer bedrijven op online videoplatforms (OVP's) om hun boodschap over te brengen. Echter, dit toegenomen gebruik van OVP's betekent ook dat bedrijven zich bewust moeten zijn van de mogelijkheid van data overage.

Wat is Data Overage?


Data overage treedt op wanneer een bedrijf de hoeveelheid gegevens overschrijdt die zijn OVP-plan toestaat. Dit kan resulteren in onverwachte kosten en een mogelijke onderbreking van de service. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat bedrijven begrijpen hoe data overage werkt en wat ze kunnen doen om het te voorkomen.

Wat is data overage voor online videoklanten of CDNs?

Preventiemethoden


Het Juiste Plan Kiezen


Een manier om data overage te voorkomen is door een OVP-plan te kiezen dat onbeperkte data biedt. Dit kan een goede optie zijn voor bedrijven die veel video-inhoud gebruiken en het gedoe van het monitoren van hun datagebruik willen vermijden. Echter, onbeperkte plannen kunnen gepaard gaan met hogere maandelijkse kosten, dus het is belangrijk om de voordelen af te wegen tegen de extra kosten.

Regelmatige Monitoring


Een andere manier om data overage te vermijden is door het gebruik regelmatig te monitoren. Dit kan door de hoeveelheid gebruikte data elke maand bij te houden en dit te vergelijken met de planlimieten. Als een bedrijf dicht bij hun datalimiet komt, moeten ze mogelijk hun gebruik aanpassen of hun plan upgraden om overage-kosten te vermijden.

Content Optimaliseren


Bedrijven kunnen ook stappen ondernemen om hun video-inhoud te optimaliseren om de hoeveelheid gebruikte gegevens te verminderen. Bijvoorbeeld, het gebruik van video's met een lagere resolutie of het comprimeren van video's kan helpen om de hoeveelheid gebruikte gegevens te verminderen ten koste van de videokwaliteit. Bovendien kunnen bedrijven analytics gebruiken om te identificeren welke video's de meeste data gebruiken en indien nodig aanpassingen maken.

Overzicht Data Overage Kosten


Ten slotte moeten bedrijven zich bewust zijn van eventuele data overage-kosten die door hun OVP in rekening kunnen worden gebracht. Deze kosten kunnen hoog zijn en kunnen snel oplopen als data overage vaak voorkomt. Het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen en de kosten te begrijpen die gepaard gaan met het overschrijden van datalimieten.

Conclusie


Data overage is een echte zorg voor bedrijven die OVP's gebruiken met abonnementsplannen. Om onverwachte kosten en onderbrekingen in de service te voorkomen, is het belangrijk om een geschikt plan te kiezen, datagebruik regelmatig te monitoren, video-inhoud te optimaliseren en op de hoogte te zijn van eventuele overage-kosten... of simpelweg aanbieders te vermijden die kosten rekenen voor data overage. Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun video-inhoud soepel wordt geleverd en zonder onverwachte kosten.

Compare 11 OTT Streaming platforms


Zeg vaarwel tegen zorgen over data overage—met transparante prijzen gebaseerd op gebruik per minuutiReplay.TV Free trial
No subscription
No credit card required
Article written (translated from English) by
Sylvain Corvaisier (LinkedIn)Corvaisier Sylvain Independent Streaming Engineer
Last modified: September 14th, 2023

Blog articles

Share this article

Get your own TV channel on iOS, Android, Roku, Fire TV and Connected TV like this one easily

Unlimited, automated, 24/7 TV Channels from your content at $0.001 per minute

Cars and Roads - Brands (https://ireplay.tv/carsandroads/brands.m3u8)

© iReplay.TV

Powered by Vod2Live.tv
Trusted by

trusted by Arte for low-latency live streaming
trusted by DJing for VOD2Live, very high quality live streaming, Jukebox TV, private podcasts, paygate, iOS, iPadOS apps
trusted by CNRS for 'Antarctica to World' Live Streaming
trusted by Velocix for consulting and ops services
trusted by Thomson Video Networks/Harmonic for OTT/cloud training


A portion of iReplay.TV's revenues, specifically 1%, is being allocated towards funding research and providing assistance for children's cancer treatment at Gustave Roussy Institute
Learn more about Gustave Roussy cancer Institute